СРБОБРАН – СТРИТ ВОЛЕЈ 2016.

На прошле године обновљеном тргу у Србобрану девојчице узраста од седам до 14 година одмериле су снаге на Другом стрит волеју и на најлепши начин промовисале овај спорт у којем су репрезентативке Србије освојиле сребрну медаљу на тек завршеним Олимпијским играма у Рију.

Слика за памћење. Преко 350 девојчица и готово седамдесетак екипа које су из десетак градова дошле на позив ОК “Елан” и са великим еланом показале лепоту ове игре али и спорта уопште.

srbobran

“Ово је много бољи одзив него прошле године. Мислим да је дупло посећенији. Укључили смо и основне школе, девојчице које не тренирају одбојку не би ли се и оне заинтересовале за овај спорт”, каже организатор Турнира Бошко Поповић.

Велики одзив тимова, добра организација Турнира и ентузијазам домаћина уверили су и челнике Одбојкашког савеза Војводине и Србије у његов значај.

“Први корак је да ће овај Турнир ући у календар Одбојкашког савеза Војводине а надам се и Србије и већ наредне године даћемо пуну подрушку овој младости. Велику захвалност заслужује Одбојкашки клуб “Елан” из Србобрана као и локална самоуправа за све што су данас приредили”, рекао је председник Одбојкашког савеза Војводине Петар Богуновић.

Иако је киша у неколико наврата прекидала игру виђено је много лепих потеза, смечева, блокова, сервирања и прихватања серви јер девојчице су истински изгарале на терену али је, ипак, превагнуо дух барона Пјера де Кубертена о чему сведоче и мотиви за преданост овом спорту.

“То је све почело када сам видела турнир “Спортом против дроге”. Размишљала сам да се у својим годинама отргнем томе па сам почела да тренирам. Овакав турнир ми значи доста јер је једно ново искуство. Није битно победити, битно је учестовати”, каже тринаестогодишња Милица Медар из Апатина.

Победницима, а њих је било много, припале су медаље и пехари али је испред свих победио спорт и тријумфовала одбојка која, судећи по србобранском турниру, ако не изостане подршка државе, може с оптимизмом да гледа у будућност.

РТВ (Ненад Јовићевић)

Турниру су поред председника Одбојкашког савеза Војводине, господина Петра Богуновића, присуствовали и директор такмичења ОСС господин Душан Кесер као и члан председништва ОСВ господин Божа Којић.

Поделите садржај ...

By osv2016

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × two =