На недавно одржаном конгресу у Буенос Ајресу, FIVB је саопштио да је проширио своју одбојкашку породицу на 222 члана, тј. да су овој организацији прикључени Косово и Јужни Судан.

Србију су у главном граду Аргентине представљали  председник Одбојкашког савеза Србије Ненад Голијанин и генерални секретар ОСС-а Слободан Милошевић.

Голијанин је делегатима Конгреса током јавног гласања саопштио да је Одбојкашки савез Србије уздржан по питању пријема Косова у чланство FIVB.

За разлику од председника ОСС-а, постоје државе и њене организације које држе до свог става и принципа да неко ко нема своје место у Уједињеним нацијама и ко је отео туђу територију не може да буде члан било чега. Једини који су се супротставили пријему Косова у чланство FIVB били су Шпанци.

Ја, као један од потпредседника ОСС-а, лично се ограђујем од става Ненада Голијанина, јер сматрам да је морао да буде против пријема Косова у чланство FIVB, без обзира што би већина свакако победила и непризната држава постала део светске одбојкашке федерације.

Такође, желим да истакнем да Одбојкашки савез Војводине, на чијем сам челу, такође не подржава став председника Одбојкашког савеза Србије Ненада Голијанина.

Мишљења сам да је наш савез, као један од најорганизованијих у земљи, као савез чије репрезентативне селекције бележе фантастичне успехе на свим такмичењима широм света, морао да буде ПРОТИВ пријема Косова у чланство FIVB.

Спортски поздрав,

У Новом Саду, 11.10.2016

Петар Богуновић,проф.с.р.

председник Одбојкашког савеза Војводине и

потпредседник Одбојкашког савеза Србије

Поделите садржај ...

By osv2016

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × two =