In memoriam – Лука Милинковић

ЛУКА МИЛИНКОВИЋ

(01. 03. 2004 – 29. 07. 2017)

Лука Милинковић, који је у новој сезони 2017/2018 требало да понесе дрес млађих селекција Војводине НС семе, трагично је у 13. години живота преминуо у суботу, 29.јула, на Брачу, утопивши се првог дана летовања у море.

Лука Милинковић рођен је 1. марта 2004. године у Флоријанаполису, у Бразилу. Син је Новосађанке Јелене и легендарног аргентинског одбојкаша Маркоса Милинковића. Живео је у главном граду покрајине. Гени су га врло брзо усмерили ка спорту, тренирао је најпре тенис, а прошле године кренуо је и дефинитивно очевим стопама, те је 6. августа 2016. потписао приступницу за Одбојкашки клуб Војводина НС семе. Била је то и његова прва регистрација. Како је био изузетно млад, а била му је потребна адекватна одбојкашка школа, почео је да тренира у Одбојкашком клубу Воша, са којим Војводина НС семе има сарадњу. Са Вошом је играо Градску пионирску лигу.

Овог лета био је учесник одбојкашког кампа у Бечеју, где је показао таленат. У новој сезони требало је да игра за пионирску селекцију Војводине НС семе.

Време и место сахране биће накнадно објављено.

Поделите садржај ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 + eighteen =