ЈУНИОРКЕ И ЈУНИОРИ – XXVI ЕП 2018. – КВАЛИФИКАЦИЈЕ
Европска одбојкашка конфедерација, ЦЕВ, саопштила је да ће се утакмице II рунде квалификација за XXVI ЕП 2018. у конкуренцији јуниорки и јуниора одиграти у Кристалној дворани у Зрењанину 26 – 28. априла. У А групи у конкуренцији јуниорки играће Србија, Холандија, Мађарска и Данска, а у Ф групи у конкуренцији јуниора Србија, Португалија и Норвешка.

Пласман на ЕП из II рунде квалификација у конкуренцији јуниорки избориће победници 7 група, док ће 7 другопласираних селекција и најбоља трећепласирана селекција изборити пласман у III рунду (28. јун – 1. јул), одакле ће пласман изборити по 2 селекције из обе групе. XXVI ЕП 2018. у конкуренцији јуниорки (до 19 година) одиграће се 1 – 9. септембра у Албанији, а места одигравања ће накнадно бити одређена.
Пласман на ЕП из II рунде квалификација у конкуренцији јуниора избориће победници 8 група, док ће другопласиране селекције изборити пласман у III рунду (28. јун – 1. јул), из које ће пласман на првенство Европе изборити победници обе групе.
XXVI ЕП 2018. у конкуренцији јуниора (до 20 година) одиграће се 14 – 22. јула у Хагу и Ејдеу, у Холандији, и Кортрајку у Белгији.

 

 

Поделите садржај ...

By osv2016

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven + fourteen =