ИН МЕМОРИАМ

ДУШАН ПОПОВИЋ

(1923 – 2018)

 

Душан Поповић, један од покретача одбојкашког спорта у Новом Саду и оснивача Одбојкашког клуба Војводина, преминуо је, после болести, у уторак, 22. маја у Београду.

Рођен је 1923. године у Бачкој Паланци, где је завршио основну школу, а гимназију у Новом Саду. Био је свестрани талентовани спортиста, али веома брзо је схватио да је његова судбина у одбојци. Био је творац и духовни вођа генерације која је, и званично, остварила први велики успех у историји клуба. Први наступ секције одбојкаша ФД Војводина 1946. и убрзо након тога фузионисање ове секције са још два клуба у нови, тада под именом Слога, везују се управо за име Душана Поповића. Био је оснивач клуба, капитен, вођа, касније председник, секретар, благајник, економ, набављач, стручњак за поправке лопти, тренер, организатор путовања… Популарно речено „Катица за све“. Све је радио потпуно волонтерски. Пет година је радио и као савезни одбојкашки судија, а годину и по као врховни судија и делегат савезних лига Југославије. Остале су дипломе, захвалнице, похвале…
Имао је знања, воље, способности, па и храбрости да се у сваком тренутку прихвати великих обавеза око решавања проблема клуба и самих играча. Стизао је да у истом тренутку буде одбојкашки стручњак, педагог, родитељ и друг. Али, оно најважније што је Душко Поповић даровао одбојци јесте љубав за људе, другарство, које је ширио међу одбојкашима.
Душан Поповић биће кремиран у Београду, а време и место биће накнадно објављени.
Поделите садржај ...

By osv2016

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven + seventeen =