СВЕЧАНОСТИ ЈЕ ПОРЕД ГРАДОНАЧЕЛНИКА ГРАДА СРЕМСКЕ МИТРОВИЦЕ ВЛАДИМИРА САНАДЕРА И МИНИСТРА ПОЉОПРИВРЕДЕ БРАНИСЛАВА НЕДИМОВИЋА ПРИСУСТВОВАО И ЧЛАН ПРЕДСЕДНИШТВА ОДБОЈКАШКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ БОЖА КОЈИЋ.

Сремска Митровица – Градски одбојкашки савез добио је просторије на коришћење од Града Сремска Митровица. Свечано отварање просторија Савеза у Сремској Митровици одржано је уз присуство представника овог спорта и градоначелника Владимира Санадера.

Свечаности поводом отварања просторија Градског одбојкашког савеза присуствовале су одбојкашице, чланице Женског одбојкашког клуба “Срем”, представници истоименог мушког одбојкашког клуба, тренери, представници Града Сремска Митровица, Градске управе за образовање, културу и спорт, спортих савеза и пријатељи одбојке.

Владимир Санадер, градоначелник Сремске Митровице свечано је отворио просторије и захвалио се на дипломи за унапређење одбојке коју су му уручили представници Одбојкашког савеза.

„Мислим да је одбојка национални спорт, можда није број 1, али број 2 је сигурно у Србији са много добрим резултатима пре свега репрезентације. Ми се надамо да ће наш Одбојкашки клуб бити и даље успешан, као што су девојке биле то и до сада. Мислим да се заиста добро ради систематски се ради већ дужи низ година и ми смо заиста задовољни што можемо да кажемо да смо и новац наших грађана уложили у овај савез и ове клубове и мислим да нам се то као Граду вратило. Пре свега сви желимо да што више наше деце буде укључено у рад Клуба, због тога клубови и постоје пре свега због деце и младих, потом и због првог тима, због престижа и имиџа Града,“ рекао је градоначелник Санадер приликом отварања.

Градоначелник Санадер је изразио наду да ће млади спортисти у области одбојке и даље наставити успешно да раде и додао да ће их Град подржавати исто као до сад, а можда и више. Свима је пожелео пуно успеха у даљем такмичењу рекавши да су и ове просторије скроман допринос Града развоју одбојке.
Проф. др Ненад Лемајић, председник Одбојкашког савеза Срема поздравио је све присутне и захвалио се градским челницима на подршци током протеклих осам година колико раде на овом пројекту: “Давно се Град определио да стане иза одбојке и ове просторије су резултат тога. Ми који смо у одбојци, такмичари и они који их подржавају надамо се да ћемо им се одужити резултатима. На симболичан начин, дипломама ћемо се захвалити људима за које верујемо да су много допринели овом успеху.”
Просторије ће радити у склопу Градског одбојкашког савеза, Одбојкашког савеза Западни Срем, Женског градског одбојкашког клуба “Срем” и Мушког одбојкашког клуба “Срем” из Сремске Митровице. Надају се да ће ове просторије испунити све њихове захтеве за даљи рад савеза и клубова и да ће кроз ове просторије да се пронесе добар глас Града, клуба, као и да ће доћи и нови резултати, нови циљеви и врхунски успеси како клупски тако и појединачни. 

Слободан Стојилковић, председник Градског одбојкашког савеза истакао је важност овог пројекта: „Од почетка рада одбојкашког спорта у нашем граду данас смо дошли до неког циља, а то је стварање моћног Одбојкашког центра у Републици Србији. Ове просторије су отворене у склопу тог пројекта где ће се клуб и Одбојкашки савез Града који већ доста добро организован усмерити у даљем раду. У нашем граду има веома много одбојкаша, што у мушкој, што у женској конкуренцији где их само на бази предпионира има преко 500 у обе категорије. Ово је још један корак ка даљем унапређењу одбојке као спорта и афирмацији самог Града Сремске Митровице, као и корак ка остварењу пројекта отварања Одбојкашког центра.“

Отварање ових просторија је корак ближе остварењу сна многих одбојкашица и одбојкаша нашег града, али и њихових тренера, а то је стварање својеврсног Одбојкашког центра у Сремској Митровици и одржавање тог центра на завидном нивоу. Овај Центар ће и даље промовисати одбојку као спорт и Град Сремску Митровицу као град спорта и одбојке.

 

Поделите садржај ...

By osv2016

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 3 =