ВЛАДИМИР ШИШКА

(06.07.1950. – 10.05.2021.)

Умро је Владимир Шишка, потпредседник Одбојкашког савеза Војводине и дугогодишњи одбојкашки радник, власник предузећа која су били значајни спонзори одбојкашког спорта и високи функционер у више спортова.

Човек пун динамике, непресушне енергије и у годинама које захтевају мирнију организацију живота, стално у покрету и са изазовима времена у којима функционише друштво, за свега неколико дана је подлегао суровости пандемије короне. Преминуо је у болничким условима у Новом Саду.

Волео је спорт и њиме се активно бавио у различитим дисциплинама. Пре тридесет година је као успешан привредник и у том периоду власник моћне Холдинг компаније Ш Панонија комерц, ушао у породицу спонзора Одбојкашког клуба Војводина, дефинитивно се определио за одбојку као спорт у коме се највише ангажовао. Убрзо, аугуста 1992 је прихватио да његова компанија буде генерални спонзор ОК Војводина. Од тада, са њиме као председником клуба са неограниченим овлашћењима, започиње време доминације овог клуба у Савезној републици Југославије. Ковали су се амбициозни планови, међу којима је био циљ који је саопштио да се Војводина Холдинг Ш попне на врх европске клупске одбојке. У том периоду, истински љубитељ спорта, успешан привредник је реализовао идеју да се у оквиру компаније формира Спортско друштво Холдинг Ш у коме су били други спортски клубови као што су Рвачки клуб Војводина, Ватерполо клуб Бечеј, Шах клуб Нови Сад, Бициклистички клуб Војводина, Стонотениски клуб Војводина…

Догађаји који су уследили након непуних годину дана су узроковали да Компанија прекине уговор о генералном спонзорству над ОК Војводина, али је, мада знатно ослабљена, остала и истрајавала на у породици спонзора током деведесетих. Влада Шишка је био члан Управног одбора и актер дешавања најтрофејнијег периода у историји овог нашег најуспешнијег одбојкашког клуба у коме су освојене још осам узастопних титула првака, пет националних купова и трећа место у Купу европских шампиона. Његов ангажман у клубу је утицао на промену филозофије функционисања у зачетим тржишним условима када се Војводина Холдинг Ш (касније Војводина Унион интернационал, па Војводина НИС РНС), првенствено ослањала на приходе из маркетинга темељеног на привредним делатностима.

Више од једне деценије, није био у одбојци. Вратио се у време када је ОК Војводина пролазио кроз најтежи период у новијој историји клуба. Вратио се да помогне! Његовим ангажманом и анимацијом значајних субјеката у Новом Саду, Војводина се стабилизовала. Измирени су велики дугови и обезбеђени сигурнијих извори финансирања. Војводина се вратила на стазе доминантне позиције у српској одбојци са пет узастопних шампионских титула, једним националним купом и европским трофејом у Челенџ купу.

Успешан у Одбојкашком клубу Војводина, са значајним задужењима и надлежностима у спорту, Владимир Шишка је био изванредно решење и за носиоца функција у Одбојкашком савезу Војводине. Смрт га је затекла у време вршења фукције потпредседника Савеза у другом мандату. Са те позиције и искуством које га је красило, Влада Шишка је био велика подршка органима и носиоцима функција у ОСВ у решавању бројних питања из домена надлежности кровне одбојкашке организације у Покрајини. Свој ауторитет грађен деценијским ангажманима на одговорним дужностима у спорту, уносио је у добробит одбојкашке организације приликом организовања значајних акција и манифестација попут Фестивала одбојке у Новом Саду, обезбеђивања услова за одржавање турнирских надметања у организацији Одбојкашког савеза Војводине и Србије, обележавања значајних датума и догађаја у војвођанској одбојци, у раду Председништва и Скупштине Одбојкашког савеза Војводине.

За свој допринос у афирмацији и развоју одбојке у Новом Саду и Покрајини, Владинир Шишка је награђиван друштвеним признањима и посебно Плакетом ОСВ.

Време сахране биће накнадно објављено.

Поделите садржај ...

By osv2016

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen + 12 =