ОСВ – 11. НОВОГОДИШЊИ ФЕСТИВАЛ ОДБОЈКЕ

У дворани СПЦ Војводина у Новом Саду јуче је завршен традиционални, 11. Новогодишњи међународни фестивал одбојке у организацији Одбојкашког савез Војводине. Пионирке Визуре, пионири Црњанског из Београд, кадеткиње Црвене звезде и кадети Пролетера из Зрењанина освојили су прва места на међународном турниру, који није одигран у уобичајеном термину крајем децембра због пандемије вируса корона.

fo

 

У конкуренцији пионирки (2006. и млађе), Визура је у финалу савладала Штранд волеј из Новог Сада са 2:0 (21:8, 21:10), док је Срем из Сремске Митровице у утакмици за треће место победио Руму са 2:1 (18:21, 21:19, 15:13).

У конкуренцији пионира (2005. и млађи), Црњански из Београда је у финалу савладао Галеб из Бара, из Црне Горе, са 2:0 (21:14, 21:14), док је у мечу за треће место Пролетер из Зрењанина победио Војводину НС семе из Новог Сада са 2:0 (21:11, 25:23).

У конкуренцији кадеткиња (2004. и млађе), Црвена звезда је у финалу савладала Партизан са 2:1 (13:21, 21:17, 15:10), док је у дуелу београдских клубова за треће место, Блок Аут победио Стерију са 2:0 (21:19, 21:14).

У конкуренцији кадета (2003. и млађи), Пролетер из Зрењанина је у финалу савладао Нови Сад са 2:1 (21:14, 16:21, 15:13), док је у мечу за треће место Војводина НС семе из Новог Сада победила Лаки стар из Београда са 2:1 (16:21, 21:14, 15:11).

Учеснике Фестивала је поздравио Зоран Гајић, председник ОСС и затим уручио плакету ОСС Одбојкашком савезу Војводине поводом 70 година постојања. Плакету је примио Петар Богуновић, председник ОСВ.

Петар Богуновић, председник ОСВ предао је Марију Ђурану, помоћнику министра за спорт у Министарству породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске, специјалну плакету ОСВ за велики допринос развоју и унапређењу одбојке.

Бранко Мајкић, генерални секретар ОСВ и директор Фестивала, уручио је плакете за допринос у реализацији 11. Новогодишњег фестивала одбојке Властимиру Мастиловићу, представнику Града Новог Сада, Дејани Васић, помоћници Покрајинског секретара за спорт и омладину, и Ивану Кнежевићу, генералном секретару ОСС, док је Синиша Антонић, технички директор Фестивала, уручио плакету Владимиру Стаменковићу, помоћнику директора за спорт СПЦ „Војводина“.

Најбољи играчи турнира су Андреа Станојевић из Визуре у конкуренцији пионирки, Аница Нинчић из Црвене звезде у конкуренцији кадеткиња, Павле Бугарчић из Црњанског у конкуренцији пионира и Огњен Шувачки из Пролетера у конкуренцији кадета.

Награде најбољим појединцима уручили су Зоран Гајић, председник ОСС, Ђула Мештер, први потпредседник ОСС, Милорад Кијац, потпредседник ОСВ и Данило Мрђа, генерални секретар ОСБ.

Медаље и награде најбољим екипама предали су Зоран Гајић, председник ОСС, Иван Кнежевић, генерални секретар ОСС, Ђула Мештер, први потпредседник ОСС, Дејан Бојовић, директор сениорских репрезентација ОСС, Драгутин Ћук, технички директор ОСС, Марио Ђуран, помоћник министра за спорт у Министарству породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске, Милутин Поповић, председник Одбојкашког савеза Републике Српске, Дејана Васић, помоћница Покрајинског секретара за спорт и омладину, Властимир Мастиловић, представник Града Новог Сада, Стева Попов, представник Градске управе за спорт Новог Сада, Младен Маран, председник ОСБ, и Владимир Стаменковић, помоћник директора за спорт СПЦ „Војводина“.

Поделите садржај ...

By osv2016

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five + 2 =