ОСС – ВАНРЕДНА ИЗБОРНА СКУПШТИНА

Ђула Мештер, досадашњи први потпредседник ОСС, изабран је данас за председника Одбојкашког савеза Србије, једногласном одлуком делегата на ванредној изборној Скупштини ОСС, одржаној у београдском хотелу „М“. Делегате Скупштине ОСС на почетку рада поздравио је Зоран Гајић, досадашњи председник ОСС, а сада министар спорта у Влади Републике Србије.

vs

 

Изјава Ђуле Мештера

 

 

Делегати су дуготрајним аплаузом поздравили Зорана Гајића, министра спорта у Влади Републике Србије.

Изјава Зорана Гајића

 

 

Скупштини ОСС присуствовало је 49 од 50 делегата.

 

 

У радном председништву ванредне изборне Скупштине ОСС били су Петар Богуновић, Златко Петровић и Гордан Вилимановић.

 

 

Ђула Мештер је предложио, а Скупштина једногласно усвојила предлог, да Иван Кнежевић у наредном мандату буде генерални секретар ОСС, Јелена Николић, први потпредседник, Петар Богуновић, потпредседник и Весна Ђуришић, потпредседник. То је уједно састав председништва ОСС.

Ђула Мештер је у складу са Статутом ОСС предложио чланове Наџорног одбора у наредном мандату. Једногласном одлуком делегата, Драган Тадић је изабран за председника, а Стефан Ћуковић и Новак Савановић за чланове Наџорног одбора ОСС.

Ђула Мештер, као и сви чланови председништва и Наџорног одбора ОСС изабрани су на период од пет година, односно до 2028. године.

 

 

 

Ђула Мештер је дипломирао на Вишој машинској школи у Суботици и стекао звање инжењера машинства. Говори мађарски, италијански и енглески језик.

Ђула Мештер је један од наших најбољих одбојкаша свих времена. У току своје богате каријере освојио је 12 медаља са репрезентацијом: злато и бронзу на Олимпијским играма (2000. и 1996), сребро на Светском првенству (1998), бронзане медаље у Светском Купу изазивача (1996) и Светском Купу шампиона (2001), сребро (2003) и две бронзе (2002. и 2004) у Светској лиги, злато (2001), сребро (1997) и две бронзе (1995. и 1999) на Европским првенствима.

Играо је за клубове у Италији и Грчкој, а у домаћем првенству за Спартак и Војводину, са којом је 1996. године освојио 3. место у Купу шампиона.

Мештер је био председник СД Спартак из Суботице, а на место потпредседника Одбојкашког савеза Србије изабран је 2016. године. На место првог потпредседника ОСС постављен је 2019, док је 2022. године изабран за четвртог председника у историји Одбојкашког савеза Србије.

 

oss5

Поделите садржај ...

By osv2016

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × five =