Признање „Јован Микић Спартак”, којим се награђују најбољи спортисти и спортскe организације у Војводини, уручено је овогодишњим добитницима на свечаности  у амфитеатру Спенса. Награде су уручили покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста и представници Спортског савеза Војводине предвођени председницом Јасмином Јурас.

Овогодишњи лауреати у категорији спортиста и спортисткиња су Мате Немеш, рвач зрењанинског Рвачког клуба „Пролетер“, који је ове године остварио највећи успех освојивши титулу првака света, и дизачица тегова Радмила Загорац  из Клуба дизача тегова „Херкулес“ у Бачу, освајачица више медаља на европским јуниорским и сениорским такмичењима.

Спартакову награду у конкуренцији тренера добили су некадашњи успешни рвач Градимир Дедић, тренер сомборског Рвачког клуба „Соко“, дугогодишњи репрезентативац и државни првак у рвању чак 19 пута, и Марко Ждеро из Новог Сада, селектор и тренер репрезентације Србије у баскету три на три, освајач сребрне и златне медаље на Светском односно Европском првенству.

У категорији спортске организације награда је припала  Савезу за школски спорт Војводине из Новог Сада, који успешно организује такмичења, пре свега, ученика основних и средњих школа у готово свим спортовима, и Сомборском шаховском клубу, који ове године обележава стогодишњицу постојања и из којег је поникао низ добрих шахиста.

Спартакову награду у категорији спортског радника добио је бивши одбојкаш и тренер из Ковина, председник Покрајинског одбојкашког савеза Петар Богуновић, који је дао велики допринос и подршку нашим спортистима у постизању врхунских резултата на европским и светским такмичењима у одбојци.

Description

Награда за врхунско спортско достигнуће уручена је и Јовици Спајићу из Суботице, једном од најбољих ултрамаратонаца на свету, који је са својим резултатима ушао и у Гинисову књигу рекорда.

Спартакова награда за животно дело, која се додељује заслужним бившим спортистима за укупан допринос области спорта, припала је чувеном спортском стручњаку и вишегодишњем селектору наше рвачке репрезентације Милораду Докманцу.

Честитајући овогодишњим добитницима, покрајински секретар Дане Баста подсетио је на то да се ово престижно спортско признање традиционално додељује 55. пут и нагласио да је оно потврда за  рад и труд нашим спортистима и спортским колективима, као и  за њихово свеукупнно залагање и резултате које постижу.

„Свима је познато колико је пут ка успеху тежак и захтеван, са каквим се бројним изазовима спортисти и спортски радници сусрећу, али познато је и то да се снажном вољом и упорним радом долази до врха. Зато данас желимо да вам укажемо поштовање и да вас мотивишемо да не стајете, него да још снажније грабите у нове спортске победе“, истакао је Баста и поручио да ће Покрајинска влада и ресорни секретаријат и даље улагати у развој војвођанскох спорта.

Председница Спортског свеза Војводине Јасмина Јурас рекла је да се ово најважније спортско признање у Војводини традиционално додељује од 1967. године, за врхунске резултате у спорту и допринос афирмацији његовог развоја у нашој покрајини.

„Ове године наградили смо девет добитника у шест категорија и током свих ових година колико се ово признање додељује имамо укупно 916 награђених спортиста, спортских радника и организација. Носиоцима ових признања желимо да и даље остварују врхунске спортске резултате и висока признања“, поручила је Јурасова.

Извор: sio.vojvodina.gov.rs

Поделите садржај ...

By osv2016

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one + two =