Дражен Медан, спортски одбојкашки радник, преминуо је изненада дана 13.10.2023. у свом дому у Бачкој Паланци.
У одбојку, која је била његова велика пасија и љубав, ушао је сад већ давне 1996. године доводивши свог сина Мариа на тренинге одбојке. Од старта је показао да је човек на којег се може ослонити око организације и вођења ОК „Меркур“. Заједно са Пејовић Владимиром, Предрагом Баљем и пок. Јованом Кнежевићем водио је клуб и радио на унапређењу и омасовљавању одбојке у Бачкој Паланци. Учествовао је у стварању фузије одбојкашких тимова ОК „Мегала“ из Бачке Паланке и ОК „Партизан“ из Бача која је допринела да мушка одбојка не замре у тим местима.
У међувремену покреће, видевши експанзију женске одбојке, женску секцију ОК „Меркур“ кроз коју је прошло мноштво девојчица и девојака и које су уз њега заволеле одбојкашки спорт. Неколико година радио је и као први тренер мушке екипе ОК „Меркур“ из Бачке Паланке.
Даљи одбојкашки развој његове личности довео га је на место председника ОК „Меркур “ где је био на челу клуба у 2 мандата.
Био је ожењен и отац двоје деце. Његов син Марио Медан је постао један од најбољих играча које је одбојкашки спорт у Бачкој Паланци изнедрио.
Дражен Медан сахрањен је јуче на градском гробљу у Бачкој Паланци.

Поделите садржај ...

By osv2016

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven + five =