Поводом овог јубилеја, јуче је у Клеку и Зрењанину организована свечаност, на којој се окупила већина чланица екипе ДТВ “Партизан” од пре шест деценија. Након сусрета у спортском центру “Милош Грбић” у Клеку, одржана је свечана академија у зрењанинском хотелу “Војводина”. Уз много емоција, евоциране су успомене из тог периода и додељене захвалнице и дресови сећања заслужним за развој одбојке у Клеку и за постигнуте спортске резултате. Свечаности су присуствовали градоначелник Зрењанина Симо Салапура, председник Скупштине града Чедомир Јањић, генерална секретарка Спортског савеза града Вукосава Ђапић Атанацковић, као и Неџад Османкач, члан председништва Одбојкашког савеза Војводине.

Указујући на ово вредно спортско достигнуће, до данас једно од највећих у зрењанинском женском спорту, градоначелник Салапура истакао је колико је важно неговати традицију и културу спортског сећања, кроз обележавање значајних догађаја и захвалност њиховим актерима. 
– Нисмо заборавили на овај битан трофеј који је, уз титулу првака државе, кошаркаша Пролетера из 1956. године, уствари претеча свих каснијих успеха, олимпијских и светских медаља, које су спортисти из Зрењанина и околине, донели у град. Ко зна како би се развијала женска одбојка у нашем граду, да није било одбојкашица “Партизана”, које су освојиле државни куп након што су га, пре њих, освајале само одбојкашице Црвене Звезде и Партизана, и то играјући у знатно бољим условима него Клечанке. Ипак, преовладала је тада велика љубав према том спорту и чињеница да је цело село живело за одбојку, стварајући толико препознатљиву школу одбојке и будуће светске и олимпијске шампионе. Управо на крилима оваквих спортских достигнућа смо и заслужили титулу “Европског града спорта” – рекао је градоначелник Салапура.

У саставу екипе ДТВ “Партизан” која је освојила Куп Југославије 1964. године биле су Зора Папић, Анка Кијац, Даница Бабић, Наталија и Софија Којовић, Драгица Лончар, Мила Рашевић, Босиљка Ђајић, Миланка Наранчић и Радинка Ђурић, заједно са тренером, иначе наставником историје и заљубљеником у одбојку, Душаном Поткоњаком.

Поделите садржај ...

By osv2016

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six + seventeen =