(25.05.1934. – 21.06.2024.)

Божидар је рођен 25.5.1934. године на Цетињу где је живео до почетка 2.Светаког рата, због ратних дешавања се селио са породицом у Дубровник, Хум и крај рата породица Ивановић је дочекала у Зеленици код Херцег Новог. Оставши без оца у рату, са мајком, братом и две сестре, послератној колонизацији долази у Војводину у Ловћенац. Школовање завршава у Врбасу и Новом Саду дипломирајући 1955. године и то Средњу фискултурну школу у Новом Саду. У току школовања као свестран спортиста наступа у одбојкашком клубу Војводина, фудбалском клубу Његош из Ловћенца и Боксерском клубу Војводина из Новог Сада.Учествовао је у многобројним аматерским турнирима у ватерполу и другим спортовима.
1962. године се сели са супругом Надом и сином Велибором у Модричу где наставља своју спортску каријеру као активан спортиста, у фудбалском клубу Модрича и у Ок Модрича. Учествује у формирању мушког одбојкашког клуба Модрича и као спортски радник али дуго времена и као први тренер и шеф стручног штаба одбојкашког клуба Модрича који је у сезони 1978/1979 освојио титулу првака С.Ф.Р.Ј.

Поред ОК Модриче водио је и Спартак из Суботице. У том периоду упоредо са радом као професор физицког васпитања у средњошколском центру Модрича и ангажовању у одбојкашком клубу завршава факултет за физицку културу 1976.године.

Учествује у стварању женског одбојкашког клуба Феријалац Хемија у Модричи и преузима тренерски посао и са њима долази до 2.места у лиги С.Ф.Р.Ј.
1992. године се досељава у Нови Сад и наставља са спортским радом у разним клубовима као што су: ОК Футог, ОК Техничар, ОК Века, Партизан Сремски Карловци, ЖОК Војводина, ОК Сириг. Поред тренерског посла бавио се суђењем и стигао до ранга Савезног судије и у 2 мандата био је врховни судија у Одбојкашком савезу Војводине.
Био је активан и као саветник многим клубовима у Новом Саду и околини све до дефинитивног одласка у спортску пензију.

Преминио је у Новом Саду 21.6.2024. године у 91.години зивота.

Сахрана ће се обавити у понедељак 24.6.2024. године у 14:15 часова на Градском гробљу у Новом Саду.

Поделите садржај ...

By osv2016

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 + eighteen =